Tekst objavljen: 13.07.2021 15:10        


Beogradski aerodrom beleži jedan od najbržih oporavaka na kontinentu s obzirom da promet putnika "značajno premašuje evropski prosek", saopštio je Međunarodni savet aerodroma za Evropu (ACI)

Promet na aerodromu 30% ispod prepandemijskog nivoa


U junu je promet putnika bio oko 30 odsto niži u odnosu na isti mesec 2019. godine, dok je čarter saobraćaj premašio predpandemijski rekord za tri odsto. Broj aktivnih linija na aerodormu trenutno je 71 što je samo jedna linija manje u odnosu na isti period 2019.



“Ovo su ohrabrujući signali. Ako pogledate ove brojeve videćete da beogradski aerodrom značajno nadmašuje evropski prosek u oporavku saobraćaja sa svega 30% nižim prometom u odnosu na 2019. Put oporavka biće dug, ali je već sada jasno da se beogradski aerodrom oporavlja brže od drugih, što se takođe reflektuje u postignutim rezultatima Srbije u borbi sa pandemijom", izjavio je Olivije Jankovec, generalni direktor ACI-ja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Beogradski aerodrom je dat u koncesiju krajem 2018. godine francuskoj kompaniji VINCI koju kontroliše kompanija Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) koja je kotirana na Beogradskoj berzi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
promet beogradski aerodrom vesti sa berze Beogradska berza Aerodrom Beograd aerodrom nikola tesla pandemija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana