Tekst objavljen: 16.05.2022 15:10        


Gornjomilanovački holding Metalac (MTLC) objavio je nekonsolidovane rezultate poslovanja za prva tri meseca, kao i finansijske rezultate svih zavisnih preduzeća

Rast poslovanja Metalca u prvom kvartalu uprkos ratu u Ukrajini


Glavno proizvodno preduzeće, Metalac Posuđe, zabeležilo je prihod od 7,5 miliona evra što je povećanje od 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok su efekti promene zaliha uticali na tek blagi rast profitabilnosti. Dobit pre oporezivanja porasla je 1,1 odsto na 0,9 miliona evra. I većina drugih proizvodnih preduzeća je zabeležilo pozitivan trend u prvom tromesečju.Glavno trgovinsko preduzeće, maloprodaja Proleter, zabeležilo je rast prihoda od 18,9 odsto na 7,5 miliona evra uz rast profita pre oporezivanja od 14,6 odsto na 165,9 hiljada evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Očekivano, usled rata u Ukrajini, glavne inostrane podružnice su pretrpele veliki pad poslovanja. Ruski Metrot je zabeležio pad prihoda od 25,4 odsto na 0,8 miliona evra, dok je usled visokih finansijskih rashoda ostvaren gubitak od 0,1 milion evra. Negativan krajnji rezultat zabeležila je i ukrajinska podružnica čiji je prihod pao 63,8 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
nekonsolidovani rezultati metalac rat u ukrajini rast poslovanja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana