Tekst objavljen: 30.03.2020 15:45        


Zemunski proizvođač pesticida, Galenika Fitofarmacija (FITO), objavio je nerevidirane poslovne rezultate za 2019. u kojoj je kompanija nastavila rast realizacije uz pad profitabilnosti

Rast prihoda i pad profitabilnosti Fitofarmacije

Poslovni prihod je porastao 6,7 odsto na 4,43 milijarde dinara zahvaljujući rastu prihoda od prodaje proizvoda i usluga. Usled viših cena sirovina poslovna dobit kompanije oslabila je 18,7 odsto na nepunih 765 miliona dinra, dok je neto dobit bila niža za 7,9 odsto i iznosila je 687 miliona dinara. Blažem padu krajnjeg rezultata doprineo je pozitivni efekat od prihoda od usklađivanja vrednosti ostale imovine.



Kompanija je i na kraju decembra zadržala nivo totalne nezaduženosti uz jaku poziciju likvidnosti. Gotovina i kratkoročni finansijski plasmani porasli su 19,7 odsto na 3,2 milijarde dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Krajem prošle godine Fitofarmacija je na ceni od 3.050 dinara preuzeta od strane Agromarketa koji je stigao nadomak praga od 90 odsto akcija. Poslednja cena akcija je 2.550 dinara što odgovara tržišnoj vrednosti kompanije od 6,73 milijarde dinara (57,3 miliona evra).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza galenika fitofarmacija momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana