Tekst objavljen: 18.02.2018 9:33        


Dobit Privredne banke Zagreb (PBZ) za 2017. godinu iznosila je 1,44 milijarde kuna, što je 10,1 odsto manje u odnosu na prethodnu godinu, pokazuju podaci iz finansijskih izveštaja objavljenih u četvrtak.

Region  Pad dobiti PBZ-a za 10%, smanjena i dividenda

U redovnom delu poslovanja, tokom prošle godine PBZ je ostvario kamatni prihod od 2,69 milijardi kuna dok kamatni troškovi iznose 373 miliona kuna. "Trend smanjenja prosečnih aktivnih i pasivnih kamatnih stopa nastavlja se i dalje, što je uticalo na kamatne rezultate tokom prošle godine", kaže se u izveštaju.

U prošloj godini PBZ je ostvario 685,1 milion kuna neto prihoda od provizija i naknada, što čini stabilan doprinos nekamatnih prihoda u ukupnom rezultatu, kažu u PBZ-u.

U segmentu poslovanja hartijama od vrednosti i ostalim finansijskim instrumentima, uključujući i dobitke i gubitke od obračunatih kursnih razlika, PBZ je prošle godine ostvario neto pozitivni rezultat od 676,6 miliona kuna.

Uprava je predložila da se akcionarima ove godine isplati dividenda od 15,19 kuna po akciji (dividendni prinos od 1,9 odsto) u odnosu na prošlogodišnjih 25,33 kune po akciji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana