Tekst objavljen: 09.02.2017 11:14        


Podravka je u 2016. godini ostvarila rekordnu prodaju na tržištu Rusije, a i u idućih pet godina gleda na tu zemlju kao glavno tržište, očekujući dvocifrene stope rasta, izvestili su u sredu iz te prehrambene kompanije koja obeležava 50 godina poslovanja na ruskom tržištu.

Rekordna prodaja Podravke na ruskom tržištu

"Tokom poslednjih pet godina imamo kontinuirani trend rasta, koji je najviše došao do izražaja osnivanjem vlastitog preduzeća u 2014. kada smo počeli potpisivati direktne ugovore s maloprodajnim lancima i distributerima, što nam je omogućilo i širenje asortimana i penetraciju u sve delove Ruske federacije", kazao je u sredu na konferenciji za novinare u Moskvi potpredsednik Podravke za region Rusija i CIS Damir Perlok.

Kako je naveo, od 2014. godine udvostručen je rast Podravkine na ruskom tržištu, uprkos sankcijama, devalvaciji rublje i drugim nepovoljnim okolnostima. Predsednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić kazao je kako su planovi za budućnost precizno zacrtani.

"Cilj Podravke je u idućih pet godina rasti na međunarodnim tržištima, kako organski tako i kroz strateška partnerstva sa lokalnim kompanijama na tržištu", rekao je Mršić. Region Rusija, ZND i Baltik, u devet meseci 2016. godine ostvarili su najveći rast unutar Podravka Grupe. Ukupna prodaja Podravke (hrana i lekovi) na ruskom tržištu u tom periodu iznosila je 23,5 miliona evra, što je rast 55,2 odsto u odnosu na godinu ranije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana