Tekst objavljen: 13.09.2017 9:33        


Hrvatski proizvođač vode i bezalkoholnih pića, Jamnica, koji posluje u sastavu Agrokora, u prvih sedam meseci prikazao je prihode od 844 miliona kuna, dok se EBITDA pokazatelj našao na nivou od 194 miliona kuna, što predstavlja rast od 23 odsto.

Rezultati Jamnice iznad očekivanja

Poslovni rezultati Jamnice premašili su očekivanja, uz napomenu da su angažman u pregovorima s dobavljačima kao i poboljšana likvidnosti osigurali da se većina dobavljača vrati na redovne uslove plaćanja. Prodaja u istim radnjama porasla je za 6 odsto, dok je bruto margina u ovom periodu iznosila 55 odsto.

U 2016. kompanija je pokrenula opsežan proces restrukturiranja koji je unapredio operativni učinak i optimizovao ljudske resurse, što je rezultiralo značajnim povećanjem profitabilnosti.

Ovaj trend je prisutan kako u prvoj polovini godine tako i u poslovnim rezultatima za jul. Dani naplate potraživanja od kupaca se stabilizuju u 2017. kao posledica normalizacije rokova plaćanja eksternih kupaca, kao i uspostavljanja redovnih rokova plaćanja s internim kupcima, što je udvostručilo Jamničin novčani priliv.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana