Tekst objavljen: 05.05.2017 9:11        


Industrijski konglomerat Siemens objavio je poslovne rezultate za drugi kvartal 2017, koji su relativno nepromenjeni u odnosu na isti period prethodne godine.

Siemens zabeležio solidan kvartal

Prihod kompanije uvećan je 6 odsto na 20,2 milijarde evra, dok je vrednost narudžbina iznosila 22,63 milijarde evra, dva odsto iznad prošlogodišnje, najviše zahvaljujući projektima vetroparkova i obnovljive energije u Nemačkoj.

Ostvarena neto dobit u periodu iznosila je 1,45 milijardi evra, dok je profitna margina uvećana sa 10,9 odsto prethodne godine na 12,1 odsto u tekućoj, potpomognuta profitabilnošću divizije zdravstvene zaštite, koju Siemens planira da listira u toku godine, kao i profitabilnošću divizije za digitalizaciju. Ova divizija predstavlja veliki potencijal Siemens-a, s obzirom na činjenicu da njen razvoj omogućava kompaniji lidersku poziciju takozvanog 'industrijskog interneta' i razvoj softvera industrijskih mašina.

Takođe, akvizicija američke softverske kompanije Mentor Graphics Corp. je realizovana u ovom kvartalu, u visini od 4,4 milijarde dolara. Siemens je potvrdio očekivanja za 2017 – profitnu marginu između 11-12 odsto, i osnovnu dobit po akciji između 7,2-7,7 evra. Na jučerašnjem trgovanju, akcijama kompanije trgovalo se na nivou od 131,7 evra, a vrednost im je korigovana naniže 0,6 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana