Tekst objavljen: 19.09.2022 14:45        


Pad globalnog tržišta akcija doneo je dodatno smanjenje investicione aktivnosti na Belexu koji je nastavio blagi silazni trend iz prethodne sedmice. Ukupan promet, zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama, dostigao je 593,8 miliona dinara (5,1 milion evra), dok je indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio za petinu procenta na 846,7 poena

Smanjena aktivnost na Belexu, blagi pad tržišta


Najprometnija akcija ponovo je bilo Dunav osiguranje (DNOS) koje je nastavilo lagani silazni trend, spustivši se 2,3 odsto na 1.308 dinara. Ukupan promet u trgovanju ovom hartijom iznosio je 13,4 miliona dinara. Od početka godine ove hartije izgubile su na vrednosti 43,1 odsto, pre svega usled velikog pritiska na strani ponude koji je prouzrokovala podela besplatnih akcija.Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) probile su protekle sedmice barijeru od 630 dinara, istina, uz neveliko trgovanje. Ukupan promet u trgovanju ovom hartijom iznosio je 3,8 miliona dinara u uskom cenovnom rasponu 628-635 dinara. Akcije Alta banke (JMBN) neznatno su se spustile na 3.745 dinara uz trgovanje vredno 1,7 miliona dinara. Ova banka je u prvih šest meseci zabeležila dobit od 126,1 milion dinara u odnosu skroman rezultat od 11,9 miliona dinara prethodne godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) zabeležio je blagi rast vrednosti na 1.498 dinara uz skromno trgovanje. Beogradski aerodrom objavio je da je nastavio oporavak prometa u avgustu stigavši do 95 procenata nivoa od 2019. godine. Vranjski Alfa plam (ALFA) je nastavio skromno trgovanje na nivou od 18.700 dinara. Većinski vlasnik kompanije objavio je ranije nameru za preuzimanje kompanije, verovatno po spomenutoj ceni na kojoj je podigao vlasnički udeo na 88,4 procenta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Beogradska berza vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze momentum belex BELEX15

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana