Tekst objavljen: 17.08.2021 12:15        


Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna (JESV) objavilo je nekonsolidovane rezultate poslovanja za prvih šest meseci tekuće godine tokom kojih je kompanija nastavila trend visoke uposlenosti koji traje nekoliko godina

Snažan rast prihoda i profita Jedinstva u prvih šest meseci


Zahvaljujući pre svega nastavku izvođenja radova na TENT-u, nekonsolidovanih poslovni prihod u periodu januar-jun dostigao je 4,46 milijardi dinara što je skok od 81,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Uporedo je povećana i profitabilnost, pa je poslovna dobit skočila sedam puta na 164,9 miliona dinara. Zahvaljujući boljem rezultatu iz finansiranja i višim ostalim prihodima neto dobit je dostigla 215,4 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnih 33,5 miliona dinara.



Kompanija je na kraju juna imala izuzetnu likvidnost s obzirom da je gotovinska pozicija premašila nivo finansijskog duga. Ovo je delimično i posledica činjenice da je u januaru sprovedeno pripajanje preduzeća Novi put plus (bivši vlasnik putarske firme Novi Pazar put). Neto dug kompanije na kraju decembra iznosio je 616 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Jedinstva nalaze se trenutno na višegodišnjem maksimumu od 8.700 dinara što daje tržišnu kapitalizaciju kompanije od 2,22 milijarde dinara (18,9 miliona evra).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza jedinstvo sevojno momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana