Tekst objavljen: 30.08.2019 16:00        


Bečejski Sojaprotein (SJPT) objavio je rezaultate poslovanja za prvih šest meseci tokom kojih je kompanija zabeležila pozitivno poslovanje za razliku od prošle godine

Sojaprotein profitabilan u prvoj polovini godine

Poslovni prihod u periodu januar-jun dostigao je 6,6 milijardi dinara što je neznatno niže u odnosu na isti period 2018. Ova realizacija mahom je postignuta zahvaljujući prodaji na ino tržištu koja je porasla 14 odsto na 4,9 milijardi dinara.



Poslovna dobit u prvih šest meseci, pre svega usled nižih cene inputa, dostigla je 620,4 miliona dinara u odnosu na poslovni gubitak od 302,7 miliona dinara u 2018. Neto dobit iznosila je 162 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji gubitak od 684,6 miliona dinara.

Neto dug Sojaproteina na kraju juna iznosio je 10,3 milijarde dinara, što je smenjenje od devet procenata od početka godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Manjinskih akcionari Sojaproteina neće imati prevelike koristi od ovog preokreta poslovnog trenda s obzirom da je u toku ponuda za preuzimanje akcija koja će sasvim izvesno rezultirati i prinudnim otkupom.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sojaprotein Beogradska berza belex momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana