Tekst objavljen: 10.04.2017 15:01        


Agencija Standard & Poor's (S&P) objavila je u petak da najava zamrzavanja plaćanja dugova Agrokora, najveće hrvatske privatne kompanije, neće imati direktan uticaj na 'BB' rejting Hrvatske, sa stabilnim izgledima.

S&P: Kriza u Agrokoru neće uticati na kreditni rejting

S&P je snizio u sredu dugoročni i kratkoročni rejting Agrokoru sa 'B-/B' na 'CC', što znači da postoji velika verovatnoća neispunjavanja obaveza, uz negativne izglede, koji odražavaju mišljenje te rejting agencije da bi kreditni rejting koncerna mogao biti snižen i na 'SD', što označava selektivni stečaj. No, kriza u Agrokoru ne bi trebalo da utiče na rejting države.

S&P procenjuje da se potencijalnim fiskalnim uticajem na državu može upravljati. U izveštaju, agencija navodi da je 2. aprila iz Agrokora objavljeno da je kompanija postigla dogovor sa kreditorima o zamrzavanju isplate duga.

Taj standstill ugovor potpisan je sa šest banaka, a pritom je objavljeno kako mu je cilj olakšati napore kompanije u rešavanju pitanja likvidnosti i podmirivanja dospelih obaveza prema dobavljačima, osigurati nastavak kontinuiteta operativnog poslovanja i zaštite vrednosti koncerna, kao i predstaviti osnovu za njegovo održivo restrukturiranje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana