Tekst objavljen: 24.10.2022 17:00        


Domaće tržište akcija zabeležilo je oštar pad protekle sedmice nakon što su se sa zadrškom vremena fluktuacije sa globalnih berzi prenele i na Belex. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je 2,7 odsto na 805,5 poena, dok je ukupan promet u trgovanju iznosio 129,0 miliona dinara (1,1 milion evra)

Turbulencije sa svetskih berzi i na Belexu, pad indeksa 2,7%


Najprometnija akcija bilo je Dunav osiguranje (DNOS) koje je palo 5,7 odsto na 1.151 dinar uz realizaciju od 9,8 miliona dinara. Ova najlikvidnija akcija na tržištu spustila se nadomak ovogodišnjeg minimuma zabeleženog u maju neposredno nakon što su podeljene besplatne akcije radnicima kompanije.



Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) zabeležile su rekordno nizak promet otkada su kotirane na berzi, a na momente su se spuštale ispod nivoa od 600 dinara. NIS je zabeležio realizaciju od 1,9 miliona dinara, a nedelju je zaključio na nivou od 601 dinar.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Aerodroma „Nikola tesla“ (AERO) oslabile su 1,9 odsto na 1.423 dinara, dok je Messer Tehnogas (TGAS) predvodio gubitnike padom od 9,7 procenata na 13.101 dinar. Ovo je najniža vrednost Tehnogasa od početka 2021. godine čije se poslovanje ove godine nalaze pod pritiskom viših cena energenata i materijala.

Metalac iz Gornjeg Milanovca (MTLC) je bio među retkim hartijama koje su zabeležile rast vrednosti. Akcije ovog proizvođača posuđa oporavile su se 1,9 odsto na 1.650 dinara, ali i dalje nose minus od početka godine od 11,3 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
berza Beogradska berza belex vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana