Tekst objavljen: 11.07.2017 10:59        


United Group, uz podršku američke investicione kompanije KKR i EBRD-a, dogovorio je preuzimanje hrvatskog i slovenačkog medijskog portfelja CME-a.

United Group preuzeo TV stanice u Sloveniji i Hrvatskoj

Drugim rečima, Nova TV, Doma TV, POP TV i Kanal A uz još neke kablovske kanale dobili su nove vlasnike. Transakcija još treba da bude odobrena od regulatora. United Group najavljuje investicije u kupljene televizijske kanale kako bi povećala njihove produkcijske sposobnosti i proširila domet izvan njihovih lokalnih tržišta.

Ova je kompanija vlasnica regionalnih operatera SBB i Telemach i procenjuje se da ima oko dva miliona PayTV korisnika u zemljama bivše Jugoslavije. KKR je dosad investirao oko osam milijardi USD u telekomunikacijski, medijski i digitalni sektor. Od 1996. godine KKR je investirao u 58 kompanija u Evropi u različitim sektorima. Radi se o više od 20 milijardi dolara dugoročnih investicija.

Central European Media Enterprises (CME) saopštenjem se oglasio o transakciji s United Groupom i investicionom firmom KKR. United Grupa je od CME-a kupila vodeće televizijske kanale, Novu TV u Hrvatskoj i POP TV u Sloveniji. Transakcija bi trebalo da bude okončana do kraja godine, a njena vrednost iznosi 230 miliona evra, objavili su iz CME-a.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana