Tekst objavljen: 19.05.2017 15:22        


Velik broj stranih ulagača pokazao je interes za kupovinu akcija turističke kompanije Arena Hospitality Group, u postupku međunarodne ponude akcija otvorenom početkom ove sedmice, nezvanično se saznaje.

Veliki interes investitora za akcije Arena Hospitality

U upravi kompanije stoga su vrlo optimistični u pogledu prikupljanja željenih 100 miliona evra u procesu koji se prvi put sprovodi u hrvatskom turizmu. Atraktivnost Arene proizlazi i iz činjenice da se, iako je sedište u Puli, radi o regionalnom turističkom brendu koji je odradio niz koraka uoči ovog procesa prikupljanja novca.

Arenaturist koji je u martu promenio ime u Arena Hospitality Group, od lani je u većinskom vlasništvu holandske PPHE Hotel Grupe, a unos većinskog udela Sugarhill Grupi u Arenu krajem godine kompaniji je donelo prava upravljanja nad osam hotela pod brendovima Park Plaza i art′otel, uključujući četiri hotela u Berlinu.

Pritom, Arena je dobila pravo da upravlja i razvija nove Park Plaza brendirane objekte u 18 država regiona srednje i istočne Evrope. Portfelj Arene sastoji se od 15 hotela, četiri turistička naselja i osam kampova u vlasništvu, suvlasništvu ili pod upravljanjem u Istri, Berlinu, Kölnu, Nürnbergu i Budimpešti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana