Tekst objavljen: 22.08.2017 14:21        


Novi strateški partner Vlade Crne Gore u Elektroprivredi može se tražiti na više načina, ali to ni u kom slučaju nije puka prodaja akcija A2A trećem licu, jer te akcije više nemaju upravljačka prava.

Vlada Crne Gore novcem EPCG-a otkupljuje udeo od A2A

Takođe, način finansiranja kupovine 41,7 odsto akcija A2A u EPCG-u ne može biti problem, jer EPCG na svojim računima ima više novca nego što je iznos transakcije, kazala je u intervjuu za "Dan" ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

“Kada je u pitanju finansijska transakcija koja podrazumeva kupovinu 41,7 odsto akcija kompanije, a koja na svojim računima ima više novca nego što sama transakcija iznosi, potpuno je jasno da način finansiranja ne može biti problem. Iako iznos od 35 miliona na godišnjem nivou nije mali, on u potpunosti odgovara profitnom potencijalu EPCG-a.

U svakom slučaju, jedan od osnovnih činilaca konačne odluke o načinu isplate biće i potreba da se ne poremeti stabilnost našeg budžeta”, navela je Sekulićeva. Prema njenim rečima, aktiviranjem put opcije otpočeo je strateškim ugovorom predefinisani postupak prenosa akcija A2A državi, što znači da se ove dvije strane praktično nalaze u predugovornom odnosu koji podrazumijeva prenos 41,7 odsto akcija, za iznos od 250 miliona evra u sedam jednakih godišnjih rata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana