Tekst objavljen: 31.03.2016 12:30        


Direktor brendova u nemačkom proizvođaču automobila, Volkswagen (VW), Herbert Diess izjavio je da će biti potrebni pre meseci nego nedelje da se postigne sporazum sa američkim regulatornim organima u vezi sa emisionim skandalom koji se tiče 600.000 dizel vozila na ovom tržištu.

VW: Dogovor sa regulatorom u SAD u narednim mesecima

Američki regulatori prethodnog meseca označili su 24. mart kao datum kada bi se nemački auto gigant trebalo da izjasni da li je došao do rešenja koje je prihvatljivo za američku stranu. Iako je ranije advokat nemačke strane izjavio da je napravljen napredak po pitanju postizanja sporazuma, Diess je u intervjuu nemačkim novinama "Wolfsburger Allgemeine Zeitung" rekao da će biti potrebni meseci pre nego nedelje za postizanje sporazuma.

"Mislim da imamo dobre šanse da postignemo dogovor sa predstavnicima regulatora SAD u narednim mesecima", rekao je on. Diess je takođe napomenuo da će VW najveća divizija po prodaji i prihodu morati da pribegne dodatnom rezanju troškova, kako bi ovaj brend poboljšao profitabilnost i uspeo da primeni nove tehnologije i takmiči se sa rivalima u digitalnoj eri.

Diess će narednih dana predstaviti biznis plan koji predviđa više ovlašćenja regionalnim centrima i pojednostavljeni razvoj vozila kako bi se povećale uštede i pripremio brend za dolazak električnih i samonavodećih automobila.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana