Tekst objavljen: 04.03.2016 14:51        


Broj putnika na Aerodromu “Nikola Tesla” u februaru tekuće godine dostigao je 266.260, što je pola procenta više nego u istom mesecu prethodne godine, saopštila je ova kompanija.

Zaustavljen pad broja putnika na Aerodromu

Time je prekinut četvoromesečni silazni trend broja putnika (istina, ovogodišnji februar je trajao dan duže), dok u tekućoj godini Aerodrom beleži pad od tri odsto usled velike korekcije u januaru od šest odsto. Obim saobraćaja u u februaru pao je 0,7 odsto na 3.898 avio-operacija.

Kargo saobraćaj je bio u snažnoj ekspanziji i u februaru – ostvaren je rast prometa robe od 56,8 odsto, dok je promet pošte povećan za 12,9 odsto. Akcije Aerodroma na Beogradskoj berzi od početka godine beleže veliki pad od 20,1 odsto, a po poslednjoj ceni od 921 dinar tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 31,6 milijardi dinara (oko 256 miliona evra).

Visoki državni zvaničnici najavili su privatizaciju ove kompanije u kojoj država poseduje 83 odsto akcija do kraja godine, a još uvek nije izabran investicioni savetnik koji bi predložio najbolji model.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana