Tekst objavljen: 30.11.2020 17:00        


Protekla trgovačka nedelja donela je stagnaciju glavnih berzanskih indeksa, dok je ukupan promet u trgovanju, zahvaljujući državnim obveznicama, porastao na 852,4 miliona dinara (7,2 miliona evra). Indeks Belex15 neznatno se pomerio naviše i nedelju zaključio na 715,6 poena

Zaustavljen rast NIS-a i Komercijalne banke

Najprometnija akcija bila je Komercijalna banka (KMBN) uz trgovanje vredno 15,7 miliona dinara, uglavnom na ceni od 3.050 dinara. Krajem sedmice, pritisak na strani ponude oborio je ovu akciju na nivo od 3.000 dinara uz solidan obim nezadovoljene ponude.



Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) prekinule su uzlazni trend, spustivši se neznatno na 575 dinara uz realizaciju od 9,3 miliona dinara. Kompanija je u petak isplatila dividendu iz prošlogodišnje dobiti u bruto iznosu od 27,14 dinara po akciji (prinos 4,7 odsto).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Galenike Fitofarmacije (FITO) zadržale su se na nivou od 2.550 dinara uz promet od 2,2 miliona dinara.

Ova akcija je u minusu 12,3 odsto od početka godine uprkos snažnom rastu poslovanja u prvih šest meseci. Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) skočile su 3,5 odsto na 942 dinara uz neveliki promet.

Ova akcija proteklih meseci usko fluktuira oko nivoa od 900 dinara uz smanjeni obim likvidnosti.

Messer Tehnogas (TGAS) ponovo je dostigao nivo od 14.000 dinara uz slabu investicionu aktivnost. Nakon lošijih rezultata u prvih šest meseci kompanija je na putu da zabeleži prvi oštriji pad u profitabilnosti posle 2016. godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nedeljni izveštaj sa berze Beogradska berza vesti sa berze Komercijalna banka Naftna industrija Srbije (NIS)

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana