Tekst objavljen: 02.09.2020 13:30        


Beogradski proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas (TGAS), objavio je rezultate poslovanja za prvu polovinu godine u kojoj je zabeležen pad profitabilnosti pre svega usled smanjenja proizvodnje kod glavnog kupca smederevske železare HBIS Group

Železara nagrizla poslovanje Tehnogasa u prvih šest meseci, profit pao za trećinu

Tehnogas je u prvih šest meseci zabeležio stabilne prihode koji su na konsolidovanom nivou pali 1,2 odsto na 6,14 milijardi dinara. Usled povećanih troškova energije i amortizacije, pre svega, poslovna dobit je smanjena 19,2 odsto na 1,16 milijardi dinara, dok je neto profit usled povećanih otpisa u potraživanjima oslabio 33,5 odsto na 761,8 miliona dinara.



Kompanija je ostala izuzetno likvidna i na kraju juna sa minornim finansijskim obavezama i pozicijom gotovine i depozita od 4,64 milijarde dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Uprava je usled širenja pandemije i činjenice da su pojedini kupci obustavili ili smanjili proizvodnju navela da se može očekivati pad prometa u odnosu na prošlu godinu u trećem kvartalu, kao i da su moguća povećana rezervisanja za nenaplativa potraživanja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza messer tehnogas železara smederevo momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana