Tekst objavljen: 31.05.2013 16:30        


Svake godine 24/7 Wall St. identifikuje važne brendove kojima se ne piše najbolje u skorijoj budućnosti. Na listi onih koji će "ispariti" sa američkog tržišta do početka 2014. našli su se brojni svetski poznati brendovi.

Crno im se piše: Brendovi koji će ispariti do 2014

Prošlogodišnja lista je dobro predvidela kraj za kompanije kao što su American Airlines i RIM koji je preimenovan u Blackberry.

Mračne prognoze se odnose na Olympus, čiju su proizvodnju fotoaparata uništili smartfoni sa sve boljim kamerama. Više niko ni ne želi da bude u biznisu u kome vladaju lideri kao što su Canon, Sony i Nikon, posebno ne brend koji zauzima tek sedam posto tržišta.

Suzuki je tržište napustio prošle godine dok će ga ove slediti još dva auto-proizvođača - Mitsubishi i Volvo. Mitsubishi je tokom 2012, prodao manje od 60,000 vozila širom SAD, što je za 20.000 jedinica manje nego godinu dana pre.  Volvo je od početka godine prodao tek 19,571 automobila što je ispod osam posto celokupnog tržišta. Mnogo bolje prolaze konkurentski modeli koje su proizveli Mercedes, Audi i BMW.

Na listi onih koji će otiću u zaborav su i nama manje interesantni brendovi poput Nook, Living Social, Martha Stewart Living Magazine, J.C. Penney, WNBA, Leap Wireless, Road & Track.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
napuštanje tržišta kriza bankrot brendovi propast preduzeća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana