Tekst objavljen: 14.06.2013 10:26        


Izvršni direktor Fijata, Serđo Markione, izjavio je da se italijanski proizvođač automobila odlučio na globalno širenje, jer je to bilo neophodno.

Da je Fijat ostao stari, odavno bi propao

Markione je rekao da je Fijat prevazišao sopstvenu krizu nakon 2004. time što je izabrao da postane jači i izbori se sa izolacijom koja bi naštetila kompaniji.

Markione je dodao da su pregovori o preuzimanju 41,5 odsto udela u Krajsleru u toku i da se konačno rešenje očekuje u roku od mesec dana. Fijat je već vlasnik preostalih 58,5 odsto akcija američkog prozivodjača automobila.
Zbog toga su, kako je naveo, pokrenuti projekti poput spajanja sa Krajslerom 2009. i medjunarodnim proizvodjačem kamiona, poljoprivrednih i gradjevinskih mašina CNH ove godine.

- Ta spajanja nisu bila opcionalna. Da je Fijat ostao onaj stari, odavno bismo morali da proglasimo bankrot. Ovako smo obezbedili poslove i blagostanje, a nastavljamo da ulažemo i u Italiju i verujemo u nju - dodao je šef Fijata, pozivajući Italiju da se ujedini u naporima da se spasi njena budućnost.

- Italiji je poteban kolektivni napor, neka vrsta društvenog pakta, nazovimo to Maršalovim planom za Italiju ili kako god želite. Potreban je plan nacionalne kohezije za ekonomski oporavak - naveo je Markione.

Direktor Fijata je, takodje, rekao da kompanija neće zatvoriti nijedno od proizvodnih postrojenja u domovini.

- Najracionalnije bi bio zatvoriti fabriku ili dve u Italiji da se reši problem prevelikog kapaciteta prozivodnje. Medjutim, rekli smo, i ponavljam, da nećemo zatvarati fabrike u Italiji - naglasio je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
najveće kompanije automobilska industrija fabrika automobila Serđo Markione Fiat fijat

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana