Tekst objavljen: 29.05.2013 8:10        


Nacionalna agencija za regionalni razvoj predstavila je u utorak pet programa podrške malim i srednjim preduzećima, ženskom preduzetništvu, klasterima i početnicima u biznisu, ukupne vrednosti 65 miliona dinara.

Država spremila milione za pomoć ženskom biznisu

Javni pozivi su u toku, a među projektima podrške su dva nova programa - jedan je namenjen ženskom preduzetništvu, a drugi malim preduzećima i preduzetnicima u ranoj fazi razvoja.

Za prvi je namenjeno 6,9 miliona dinara, dok je program podrške malim preduzećima i preduzetnicima u ranoj fazi razvoja namenjen firmama u nerazvijenim delovima Srbije za šta je opredeljeno nešto manje od 12,2 miliona dinara.

Pomoćnica ministra finansija i privrede, Nina Samardžić, najavila je da će u narednih nekoliko dana biti raspisan javni poziv za pilot-projekat podrške malim preduzećima i zadrugama za nabavku opreme.

- Korisnik je dužan da obezbedi pet odsto učešća, dodeljuju se bespovratna sredstva u visini od 25 odsto, a preostalih 70 odsto troškova za nabavku opreme kreditira banka, pod povoljnim uslovima - kazala je Samardžićeva. Budžet za ovaj projekat je 100 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija razvijanje biznisa pokretanje posla žena poslovna žena žene poslovne žene

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana