Tekst objavljen: 14.02.2013 7:46        


Kako se zaposliti u tehnološkim divovima kao što su Apple, Microsoft ili Google? Evo devet glavnih stvari na koje velike kompanije obraćaju pažnju u radnim biografijama.

Evo kakav CV vam treba za posao u Guglu i Eplu

1. Ako imate diplomu prestižnog univerziteta, vaše šanse da budete pozvani na intervju za posao značajno rastu

2. Google i Apple žele ljude sa relevantnim radnim iskustvom tokom školovanja, preciznije sa obavljenom relevantnom praksom. Ako ste sa 19 godina bili konobar, to nikako neće biti plus. Ovo morate imati na umu već tokom početka vašeg visokog obrazoanja.

Kada su u pitanju izazovi bitno je kako ste ih prevazišli, kako ste se suočili sa preprekama, neuspehom, greškama i šta ste iz njih naučili. Tokom biheviorističkih intevjua takođe je bitna perspektiva vašeg uticaja na tim, situacije u kojima ste morali da donesete tešku odluku, kao i situacije neslaganja sa određenim osobama. Kod timskog rada bitna je interakcija sa članovima, pre svega odnosi gde postoje određena neslaganja, situacije izgradnje i motivacije tima, ali i šta mislite da bi članovi vašeg tima rekli o vama.
3. Bitni su glavni predmeti koje ste izabrali tokom studija i na kojima ste diplomirali. Kako bi vas velike tehnološke kompanje primetile bitne su finansije, marketing ili informatika.

4. Velike tehnološke kompanije vole da vide ljude koji vraćaju dug svojim zajednicama. Volontiranjem možete ’ulepšati’ vaš CV, ali i tom prilikom povedite računa o vašim zaduženjima. Neće svaki tip volontiranja biti relevantan, stoga je najbolje da nekoj dobrotvornoj organizaciji ponudite svoju pomoć za određenu vrstu marketinga ili sajta.

5. Tehnološke kompanije preferiraju dobre govornike i komunikatore. Morate se izražavati jasno i profesionalno.

6. Ako ste u prijateljskim odnosima s fakultetskim profesorima, to je definitvno prednost. Autorka predlaže da se potrudite da postanete asistent profesora ili da učestvujete u nekim istraživačkim projektima, tako ćete zaraditi preporuku profesora koja može biti od velikog značaja.

7. Pokažite poznavanje različitih pozicija i zaduženja unutar kompanije.

8. Osobe sa preduzetničkim duhom imaju bolje šanse za zaposlenje.

9. Prosek ocena sa fakulteta nije presudan. Tehnološke kompanije traže ljude koji su zabeležili određeni uspeh, a prosek na fakultetu je samo jedna tačka na grafikonu nečijeg uspeha.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
traženje posla najveće kompanije biografija CV epl apple gugl google

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana