Tekst objavljen: 17.01.2013 14:55        


Pronaći posao danas čini se da je prava umetnost. Najviše problema imaju mladi koji su tek završili fakultet, jer se u gotovi svim oglasima poslodavaca u Srbiji traži iskustvo od najmanje dve godine, a postojeća praksa u okviru pojedinih obrazovnih programa i dalje se najčešće svodi na kuvanje kafe.

Evo kako napisati originalno propratno pismo /FOTO

U želji da se istaknu u moru kandidata, prijave za posao i profesionalne biografije pune su pompeznih naziva različitih pozicija. To nije slučaj samo kod nas, već i u svetu. Ovakve biografije obično postanu cirkularni mejlovi koji izazivaju podsmeh, a često završe i u redakciji Business Insider-a.

Kada je stiglo novo, mislili su da je u pitanju još jedno hvalisanje, ali se ispostavilo da je prema ocenama stručnjaka sa Wall Streeta jedno od najboljih propratnih pisama.

U želji da tokom leta obavi praksu u jednoj od finansijskih kompanija na Wall Street-u student jednog „običnog fakulteta“ , koji ne poseduje neverovatne veštine, ali ima vrlo dobar prosek, napisao je krajnje iskreno pismo koje pokazuje energiju i zavređuje poštovanje.

Neverovatnom brznom njegov mejl proširio se azličitim kompanijama, od kojih su mnogi istakli da će ga pozvati na razgovor.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
biografija CV oglasi za posao konkurs za posao traženje posla

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana