Zvanični kurs Evra za dan 25.09.20. :: 117.5959 rsd
Tekst objavljen: 17.01.2013 14:55        


Pronaći posao danas čini se da je prava umetnost. Najviše problema imaju mladi koji su tek završili fakultet, jer se u gotovi svim oglasima poslodavaca u Srbiji traži iskustvo od najmanje dve godine, a postojeća praksa u okviru pojedinih obrazovnih programa i dalje se najčešće svodi na kuvanje kafe.

Evo kako napisati originalno propratno pismo /FOTO

U želji da se istaknu u moru kandidata, prijave za posao i profesionalne biografije pune su pompeznih naziva različitih pozicija. To nije slučaj samo kod nas, već i u svetu. Ovakve biografije obično postanu cirkularni mejlovi koji izazivaju podsmeh, a često završe i u redakciji Business Insider-a.

Kada je stiglo novo, mislili su da je u pitanju još jedno hvalisanje, ali se ispostavilo da je prema ocenama stručnjaka sa Wall Streeta jedno od najboljih propratnih pisama.

U želji da tokom leta obavi praksu u jednoj od finansijskih kompanija na Wall Street-u student jednog „običnog fakulteta“ , koji ne poseduje neverovatne veštine, ali ima vrlo dobar prosek, napisao je krajnje iskreno pismo koje pokazuje energiju i zavređuje poštovanje.

Neverovatnom brznom njegov mejl proširio se azličitim kompanijama, od kojih su mnogi istakli da će ga pozvati na razgovor.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
biografija CV oglasi za posao konkurs za posao traženje posla

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana