Tekst objavljen: 17.05.2013 13:10        


Švajcarska firma za razvoj softverskih rešenja Youngculture planira da u Srbiji proširi poslovanje i zaposli nove IT stručnjake, kaže direktor firme Marko Zopi. Prema njegovim rečima, tome bi pomogla i iskazana namera države da podrži razvoj tog sektora.

I Švajcarci traže naše IT stručnjake

Ta kompanija u Srbiji posluje od 2004. godine, ima više od 120 zaposlenih u Beogradu i Nišu, od kojih je 79 odsto visokoobrazovanih.

Zaposelnima, kako je rečeno, pruža velike mogućnosti za profesionalno usavršavanje i razvoj, kao i treninge za korišćenje specifičnih tehnologija koje nisu dostupne na srpskom tržištu, kao što su hibris (hybris) i razvoj aplikacija za iPhone.

Odlična saradnja sa programerima iz Srbije počela je još u Švajcarskoj kada je kompanija odlučila da otvori svoj prvi Razvojni centar upravo u Beogradu.

Kao kompanija koja se bavi razvojem naprednih softverskih rešenja putem "nearshoring" modela poslovanja - koji podrazumeva izmeštanje poslova na neku od geografski bliskih lokacija - Srbija je ispunila potrebne preduslove za dolazak jedne ovakve kompanije, zahvaljujući dobroj geografskoj poziciji i stručnom kadru.

Od osnivanja u Cirihu 1996. godine, Youngculture je postala multinacionalna kompanija koja se finansira sopstvenim sredstvima. Pored razvojnih centara u Srbiji, otvorena su predstavništva u Minhenu i Beču, dok je za 2013. godinu najavljeno i otvaranje Razvojnog centra u Rumuniji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
it industrija IT kompanije informatičari Srbija ICT

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana