Tekst objavljen: 23.01.2013 16:35        


Leskovčanin Predrag Zdravković napravio je originalan plakat koji je u kratkom vremenskom roku postao popularan na društvenim mrežama.

Imate diplomu? E pa, slikajte se sa njom

Šaljivi plakat koji je vlasnik leskovačke fotografske radnje “Foto Sole” uradio iz zabave postao je pravi hit na internetu. Na njemu je prikazan odlučan mladi čovek u odelu sa sledećim rečima iznad glave:

“Ako imate fakultetsku diplomu, dobru ideju i pošteni ste… Dođite kod nas jer sa vašom diplomom, idejom i poštenjem možete samo da se slikate”.

Predrag Zdravković, autor ovog plakata, kaže da nije imao loše namere i da nije očekivao da će njegov “reklamni” materijal doživeti takvu popularnost.

- Nedelja mi je krenula totalno ludo. Emisija 48 sati je snimala svadbu u Leskovcu i uradio sam album za mladence, od tada mi telefon neprestalno zvoni. U trenutku mi je palo na pamet, pošto imam diplomu ekonomskog fakulteta, a bavim se i dizajnom, da napravim ovako nešto. Brat i ja smo vlasnici radnje “Foto Sole”, a obojica smo hteli da se bavimo ekonomijom. Mladenci iz “48 sati” su dobili popust jer su nekako ispali talični. Meni niko ne veruje da sam ja ovo napravio, ali na ideju sam došao zbog ličnog primera – kaže Zdravković i otkriva da je bilo i negativnih reakcija na čuveni plakat.

- Reakcije su bile uglavnom pozitivne. Ipak, jedna gospođa me zvala, vidno uznemirena, i rekla da treba da me bude sramota što se bogatim na tuđoj nesreći – kaže on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

 1. User image
  Pera 24.01.2013 9:56

  Znači li to da su oni "bez" diplome , lopovi, ništaci , neradnici, đubrad, neinteligenti, NEPOŠTENI, bez ikakvih ideja, bez moći rasuđivanja ...???

  Bagro, odavno su naši stari , bili jeko sumnjičavi (i spravom) , prema vama "sa diplomama".

  Sveti Nikolaj Velimirović je za takve rekao:
  "Sva vaša pamet leži u vašem pamćenju". (Popamtili - nekave informacije , za to dobili DIPLOME, i traže da se tretirate kao Bogovi.

  ... a šta ste po tom uradili. Umesto da ste vi stvarali nova radna mesta i boljitak ljudima, vi ste , kao veliki "stručnjaci " zapošljavani na rukovodeća mesta , potom radi "racionalizacije otpuštali radnike" - i ako ste upravo vi bili ti koji ste trebali naći i napraviti poslove tim radnicima , pa još ih više (brojno) zaposliti.
  Da komanduje zna svaka budala , i ona sa i ona bez diplome.
  Po stanju u Srbiji vidi se kada je i počeo sunovrat ljudi u svim bivšim republikama a to je kada ste se vi sa diplomama umnožili i kada je to postao jedini kriterijum za funkciju i rukovodeća mesta.
  Nekada su oni , o kojima vi govorite sa podsmehom (sa dva i tri razreda osnovne škole) imali više ljudskosti , pa su znali i da dele sa drugima - i dobro i loše.
  A tada ste se vi - sa diplomama ,pojavili (i umnožili) i konstatovali, da sve što zamislite (što vredi u ovim zemljama) - vama pripada. - POSEBNO SVAKA APSOLUTNA VLAST , MOĆ I MATERIJALNA DOBRA.

  Niko od vas (koji kukate na ne vrednovanje "diploma" , nije "išao na fakultete" , radi nauke i da bi utolili svoju radoznalost , već isključivo radi BLAGODATI , KOJA VAM U OVIM DRUŠTVIMA DAJU DIPLOME. Išli ste i idete tamo radi povlašćenog statusa u društvu".

  Vi takvi , i slični vama , verovatno ne znate o čemu pišem , ali zato znaju oni - koji su čitav život proveli , zaista iskreno se baveći naukom i nikada i nisu imali vremena da toliko kukaju "zbog TOLIKE PODCENJENOSTI DIPLOMA" jer su bili preokupiranim stvarnim bavljenjima naukom. Baš njima - ljudima - radoznalim, koji su se u potpunosti predali nauci , baš od takvih (koji kukate zbog ne cenjenja diploma) je život zagorčan. I od takvih su i sprečavani da nešto postignu u nauci. (Jer su sve pare otišle na takve koji kukate na ne vrednovanje diploma i koji ste jedan ogroman TROŠAK svakoj pa i ovim zemljama).

  A od svih tih informacija , koje ste tamo (na fakultetima) pokupili a možda i popamtili, sada koristite (u poslovanjima) tek toliko , koliko bi svaki normalan čovek popamtio za nedelju dana.
  A da ne pričam o tome da je sposobnost pamćenje, i sposobnost da se nešto stvori od tih popamćenih informacija , nešto , sasvim različito.
  A tek , koliko malo ima zajedničko , upamćivanje neke informacije i sposobnost da se od njih , nešto novo stvori.
  To je nešto što vi "diplomdžije" ne razumete.

  OVOM NARODU U SRBIJI A I OSTALIMA U OKRUŽENJU ĆE BITI BOLJE , NE KADA BUDE IMAO JOŠ VEĆI BROJ SA "FAKULTETIMA" (I SADA VAS JE TOLIKO PREKOBROJNIH ,I POTREBNO VAS JE TEK PONEKI PROMIL (OD SADAŠNJEG BROJA) - S` OBZIROM NA CELOKUPNA STANJA U OVIM ZEMLJAMA - I POLITIČKA I PRIVREDNA),
  VEĆ KADA NA RUKOVODEĆA MESTA DOĐU ČASNI , POŠTENI I ČOVEKOLJUBIVI (HUMANI) LJUDI.

  Nigde nije više vrednovana diploma , kao u Srbiji i okolnim (iz bivše SFRJ) republikama.

  Idite na "zapad" i videćete tamo , koliko raznoraznih "zanatlijskih" poslova je više vrednovano i plaćeno od mnogih sa fakultetiom.
  Ovde je to nemoguče.

  Vratite sav uložen novac ovim narodima , koji su u vas ulagali da bi ste im olakšali živote.
  Umesto toga vi ste stekli titule a narodu stavili amove. ... a nauka ..... (po mašem) - kojoj budali to treba.

  Uzgred , verujte mi , -INTELEKTUALAC je nepostojeća kategorija ljudi.
  Ako bi pridodali sve atribute koje ste vi (sa diplomama) pridodali , tome - intelektualac... tada se ispostavlja da je to jedino Gospod Bog.
  ... a ima dosta psihopata koje su umislile da su bogovi...

  Zato (vi što kukate na ne vrednovanje diploma) ne vređajte više ove narode(pa i u Srbiji) , već vraćajte ono što je u vas uloženo a i ono što ste posle toga kao zaposleni "rukovodeći kadar primali" a da pri tome ne samo da nikakvo dobro niste doneli ovom-ovim narodu-narodima , već ste doneli isključivo rasulo, bedu , jad, čemer i patnju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
posao biznis ideja za biznis

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana