Tekst objavljen: 14.06.2013 11:55        


Sajt Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara (ICIJ), koji tvrdi da raspolaže podacima o vlasnicima ofšor kompanija iz celog svijeta, objavio je animaciju u kojoj je detaljno objašnjeno kako se novac prebacuje na tajne ofšor račune.

Kako do ofšor kompanije za tri dana i 1.000 dolara

U animiranom filmu oni upozoravaju da mnoge svetske krize, uključujući i finansijsku krizu u Grčkoj, nikad ne bi bile moguće da nije bilo ofšor kompanija.

Sajt navodi da je otvaranje ofšor kompanije veoma jednostavno i da svako to može uraditi.

Kao primer navode da na Devičanskim ostrvima, koja, kako se tvrdi, imaju pola miliona ofšor kompanija, što čini 40 odsto svih svjetskih ofšor kompanija, vlastitu ofšor kompaniju možete otvoriti u roku od tri dana za cijenu od oko 1.000 dolara.

- Moguće je da će vas službenik pitati da priložite dokaz svog identiteta, možda čak i provjere vaše ime u bazi podataka, da vide da niste možda terorista. Ali ništa ne brinite. Sistem možda uhvati neku veliku ribu, ali velika većina prevaranata i kriminalaca jednostavno 'prođe' kroz mrežu - navode u animaciji.

Ističe se da na Devičanskim ostrvima za 500 dolara možete angažovati treće lice ili kompaniju da bude nominalni direktor vaše ofšor kompanije.

- Ti ljudi iznajmljuju svoje ime, tako da vi, pravi vlasnik, ne morate otkrivati vaše. To je kao kad registrujete automobil na tuđe ime. Totalna anonimnost je zagarantovana. Ta ista osoba može biti nominalni direktor stotina ili hiljada kompanija širom sveta. Ali nemojte da brinete, nominalni direktor se uopšte neće 'mešati' u vaše poslove - ističe se u animaciji.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
ofšor destinacije ofšor računi offshore utaja novca poreske oaze poreski raj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana