Zvanični kurs Evra za dan 25.10.21. :: 117.5803 rsd
Tekst objavljen: 19.08.2012 17:03        


Analiza podataka pokazala je kako je u 2012. godini najbolje pokrenuti start-up kompanije vezane za poslove zaštite voda, e-commerca, zaštite okoline, full-service restorana, internet izdavaštva i emitovanja.

Koji su poslovi idealni za započinjanje u 2012?

Tu su još IT savetovanja, kompanije vezane za mobilne i društvene igre, negu ljubimaca, stambenu gradnju...

Ako je verovati trima istraživačkim firmama - Segaworks (finansijske analize), Plunkett (kompanija za poslovnu inteligenciju koja proučava trendove koji utiču u svetu) i IBISWorld (procena industrijskog rasta, projekcije prihoda i rasta zaposlenosti) sada je pravo vreme za pokretanje start-upa.

Međutim, ulazak u biznis, pokretanje posla i poslovanja je uvek rizično, a posebno u jeku velike krize koja je pogodila svet. Stoga preduzetnici mnogo opreznije pokreću firme, detaljnije analiziraju tržište, konkurenciju, proizvod i drugo, pre nego započnu poslovanje i lansiraju provod ili uslugu na tržište.

Iako tu ne pripada naša zemlja, svetska ekonomija ipak raste (BDP 2,7 posto, lani 1,7 posto), kamatne stope su niske, a tu su i ulagači spremni da ulože kapital u dobre ideje. Sada je ključno pitanje - šta ponuditi tržištu, koji posao pokrenuti i pri tome zadovoljiti sve kriterijume uspešnog poslovanja?

Analiza podataka je pokazala, da pored pomenutih poslova, ima prostora za još desetine poslova, ali stručnjaci su se vodili idejom za pokretanje biznisa koji su (lako) dostupni preduzetnicima, poslovima koji ne iziskuju (pre)velika materijalna sredstva za pokretanje poslovanja.

Vrlo unosni poslovi su u proizvodnji energije, nanotehnologije ili auto dilera. Ipak, takvi poslovi zahtevaju veća ulaganja u pokretanje start-upa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
start up poslovi biznis

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana