Tekst objavljen: 23.06.2013 13:00        


Konvencionalno bankarstvo bi uskoro moglo postati stvar prošlosti jer upotreba interneta i mobilnih uređaja raste svaki dan i oni postepeno zamenjuju bankarske kartice da bi se platio račun, upozorava Dojče Banka.

Kraj banaka: Stižu Google, Apple, Amazon, Paypal

Nakon tehnološke revolucije u plaćanju, internet usluge bi mogle da naprave završni korak i razviju vlastite kapacitete za davanje kredita i uzimanje depozita,.

Tradicionalne banke dobijaju neočekivane rivale kao što su Google, Apple, Amazon i Paypal koji rade na mehanizmima uvođenja mobilnog plaćanja.

Paypal se već može uporediti s mnogim bankama na osnovu baze klijenata, a Google bank ili Apple bank koje će se svakako pojaviti će progutati najveći deo tradicionalnog bankarskog tržišta.

Takođe se i negotovinski transferi putem internet novčanika brzo razvijaju. Nebankarske strukture učestvuju s oko šest odsto u ukupnom broju transfera, a predviđa se da će se broj povećati na osam procenata u 2014-oj godini.

Google je objavio u novembru da želi da napravi virtuelne račune u okviru svoje Google Wallet usluge uvodeći plastične kartice povezane s njihovim sistemom plaćanja. Izveštaj kaže da bi to moglo pretvoriti najveći internet pretraživač na svetu u banku.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Komshija 23.06.2013 22:17

    Primer je i ulazak Telenora u bankarstvo...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
online bankarstvo elektronsko bankarstvo banka banke gugl google bankarstvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana