Tekst objavljen: 28.06.2013 15:00        


Najveća svetska prehrambena kompanija Nestle objavila je da u naredne tri godine planira da u Evropi pomogne u zapošljavanju više od 20.000 osoba mlađih od 30 godina. Putem inicijative "Nestle u Evropi", kompanija će ponuditi više hiljada mesta za praksu i pripravništva do 2016. godine.

Nestle zapošljava mlade Evropljane

Detalji projekta će biti objavljeni u septembru, a u planu je podsticanje partnera i dobavljača da ponude posao, usavršavanje ili pozicije za praksu mladim nezaposlenim osobama.

- Vlade evropskih država ne mogu same da reše problem visoke nezaposlenosti mladih u Evropi, i kompanije moraju u tome odigrati svoju ulogu - izjavio je izvršni potpredsednik i direktor Nestlea za Evropu, Loran Frei.

On je dodao da Nestle pruža priliku mladim ljudima da uče i razvijaju se unutar vlastite organizacije, kao i da je to rezultat su stalnog rasta kompanija i investicija u Evropi.

U sklopu nove inicijative, Nestle će mladim talentovanim ljudima stručnih smerova, kao i diplomcima koji traže svoj prvi posao nakon fakulteta, ponuditi pozicije na svim nivoima, u svim svojim poslovnim područjima - od asistentskih pozicija u fabrikama do onih u prodaji, marketingu i slično.

Ovu važnu globalnu inicijativu podržaće i Nestle Adriatik koji do kraja godine planira da unapredi saradnju sa fakultetima i studentskim organizacijama u Srbiji, kao i da uvede pripravničke programe, mentorstva i predavanja na fakultetima, kako bi mladim talentima pomogli u njihovom daljem razvoju, izjavila je Jovana Uzelac, menadžer ljudskih resursa kompanije Nestlea za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Kosovo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evropa mladi nezaposlenost nezaposlenost mladih praksa posao nestle

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana