Tekst objavljen: 22.05.2013 10:10        


Bogata ponuda poslova omladinskih zadruga i ovog leta je na raspolaganju mladim Beograđanima koji žele da ispune slobodne dane i da zarade novac za kasniji odlazak na letovanje. U nekoliko omladinskih zadruga ističu da posla ima tokom čitave godine, ali da klasičnih sezonskih poslova poput branja voća nema.

Niko neće da bere voće, svi bi u promotere

- Prethodnih godina su poslodavci i nudili poslove branja voća, međutim ove godine toga nema. Sezona uveliko počinje, kraj je maja, ali niko ne nudi posao za branje jagoda ili trešanja. Razlog tome je što je poslodavcima jednostavnije da angažuju Rumune ili Bugare po nižim cenama - objašnjava Milena Novaković, komercijalna direktorka OZ Tim.

Naknada za rad kreće se različito u zavisnosti od firme. Pa tako dnevnica za utovar - istovar bude od 1.200 do 2.000 dinara za osam sati rada, što znači da po satu iznosi od 150 do 250 dinara. Za posao hostese naknada je od 250 do 300 dinara po satu, međutim one ne rade puno radno vreme već nekoliko sati. Ispomoć u magacinu je od 130 do 160 dinara po satu, administrativni poslovi od 125 do 150, rad u kol-centru od 110 do 140, posao kurira plaća se 120 do 150, dok je posao konobara 102 dinara po satu. Mesečna naknada za one koji žele posao na duži vremenski period od dva-tri meseca kreće od 20.000 do 30.000 dinara.
- Istina je i da naša deca to neće da rade. To je fizički težak posao koji se obavlja na suncu i omladina Beograda to ne želi da radi. Od 100 ponuđenih radnih mesta za taj posao prijavi se petoro. Omladina bi uglavnom neke posliće koji traju dan-dva do pet, da zarade neki dinar i odu - dodaje ona i ističe da potražnja za mesto prodavca sladoleda još nije počela, a i da su ta mesta već rezervisana.

Za studente u ponudi su najčešće fizički poslovi utovar - istovar, pomoć u magacinu ili na građevini za mladiće. Devojke uglavnom hoće da budu hostese i promoterke, ali u ponudi su i poslovi, spremačice, rad u trgovini i kol-centru.

Poslove lepljenja deklaracija ili sastavljanja proizvoda, pakovanje robe, anketiranje mogu da rade i srednjoškolci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Živko 22.05.2013 14:09

    Nije istina, ima ljudi koji radi, i koji će uvek raditi! Samo se sve malo plaća, više ništa nema pravu cenu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija mladi studenti honorarni posao posao sezonski posao

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana