Tekst objavljen: 14.08.2013 11:00        


Ne postoji ništa gore nego kada krenete na posao depresivni i kada pomislite kako treba da se suočite sa svojim "zlim" šefom. Evo pet koraka kako da preživite takva suočavanja:

Pet koraka za kvalitetniji odnos sa vašim šefom

Prvo, odlučite je li dan dovoljno loš da odete na posao.

Drugo, ako ste odlučili da odete na posao, ostanite pozitivni. Ako dolazite na posao svaki dan frustrirani, nezadovoljni, nesretni, onda je mala mogućnost da ćete uspeti u izgradnji pozitivnog radnog okruženja. Zbog toga ostanite pozitivni čak i ako je vaš šef besan. Ako uspete u tom naumu, to će biti jedan veliki bod za vas.

Treće, pokušajte razviti poverenje kod svog šefa, jer je to ključ za izgradnju pozitivnog okruženja. Ako vaš šef očekuje od vas nešto pogrešno ili ponižavajuće i ni na koji način ne mogu izgraditi poverenje, preispitajte svoju odluku u drugom stavu.

Četvrto, izgradite autonomiju zasnovanu na poverenju. Koristite pitanja "Zašto ja ne bih mogao predsedavati sastankom u sredu popodne?", ili "Hoćete li da ja napravim novi proizvod tokom letnjih meseci, jer znam da imate dosta obaveza?"

I poslednje, peto. Imate poverenje svog šefa i sve veću autonomiju. Ključ uspeha je uspostavljanje granica, koje će vas činiti sretnim i ispunjenim bez obzira kakve reakcije će biti kod vašeg šefa.

Neka prve tri stavke budu vaš vodič. Ako se poverenje izgradi, nastavite tako, a ako se to ne dogodi, pazite.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zaposleni radnici radno mesto šefovi loš šef karijera posao

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana