Tekst objavljen: 16.11.2012 11:15        


Američki poslovni časopis "Forbs" je objavio najnoviju listu zemalja najpogodnijih za poslovanje, na kojem je Srbija zauzela 90. od ukupno 141 mesta.

Srbija najgora za poslovanje u bivšoj SFRJ

Na prvom mestu kao zemlja najpogodnija za poslovanje se našao Novi Zeland, koji je napredovao sa prošlogodišnjeg drugog mesta prvenstveno zahvaljujući transparentnoj i stabilnoj poslovnoj klimi, koja podstiče preduzetništvo, istakao je "Forbs".

Na drugom mestu je Danska, a slede redom Hong Kong, Singapur, Kanada, Irska, Švedska, Norveška, Finska i Velika Britanija.

Kad je reč o bivšim jugoslovenskim republikama, najbolje je rangirana Slovenija, na 23. mestu, a slede Makedonija (37. mesto), Crna Gora (45. mesto), Hrvatska (47. mesto) i Bosna i Hercegovina (85. mesto).

Lista je sastavljena na osnovu 11 različitih kategorija: vlasničkih prava, inovacija, poreza, tehnologije, korupcije, slobode (lične, trgovinske i monetarne), birokratije, zaštite investitora i poslovanja berze.

Novi Zeland je najmanja privreda od prvih deset zemalja na listi, ali je ostvarila najbolje rezultate u četiri od 11 kategorija koje su uzete u obzir prilikom rangiranja država, navodi se u tekstu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
poslovanje Srbija SFRJ bivša jugoslavija jugoslavija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana