Tekst objavljen: 25.06.2013 11:05        


Ukoliko ste povučeni i diskretni, biće vam teže da dođete do poslovnog uspeha.Zato je vrlo bitno da prevaziđete svoju prirodu, otkrijete pretpostavljenima lične sposobnosti i prikažete se u pravom svetlu.

Stidljivost na poslu ne vodi ka uspehu

Usavršite govor

Ne dozvolite da vaše ideje i izjave zvuče kao pitanje. Da biste stekli praksu pravilnog, autoritativnog govora, kupite diktafon i vežbajte kod kuće.

Držite se brojeva, ne prideva

Uspeh u karijeri i brak: Ako želite poslovni uspeh udajte se što...
Žene se teže usuđuju da traže ono što žele i zaslužuju: Tražite povišicu na muški način

Introvertne osobe ne vole hvalisanje, preterano „pokazivanje“, ali ako vaš pretpostavljeni ne uoči vaš potencijal, rad, rezultate i ako mu se to ne nametne – gotovi ste. Ipak, postoji način da predstavite svoja dostignuća na prihvatljiv način. Na pitanje da li ćete završiti posao na vreme, odgovorite da će biti gotov dva sata ranije.

Nemojte da govorite kako ćete, na primer, ostvariti „super prodaju na terenu“, nego kažite da će „prodaja biti 20 odsto veća“.

Obratite se šefu za pomoć

Na suptilan način tražite pomoć i savet od šefa, na primer, pitanjem: „Da li postoji bolji način da obavimo ovaj posao?“. Tako nećete morati pred svima da razgovarate, što će uticati na opušteniju atmosferu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
karijera dodatni posao uspeh neuspeh

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana