Tekst objavljen: 28.01.2013 12:05        


Studentima Univerziteta u Beogradu će se ubuduće, kroz dodatak diplomi, beležiti bodovi za obavljenu praksu, volonterski rad i druge vannastavne aktivnosti, što će omogućiti poslodavcima da bolje sagledaju njihove kvalitete pri zapošljavanju.

Studenti dobijaju bodove da lakše nađu zaposlenje

Kako objašnjava Ivan Šašić, student prorektor tog univerziteta, poeni za vannastavne aktivnosti neće ulaziti u redovne bodove tokom studiranja, već će se upisivati u „dodatak diplomi”, koji će poslodavcu dati dodatne informacije o kandidatu.

Branislav Grujić, predsednik kompanije PSP Farman, kaže da, po njegovom mišljenju, Univerzitet u Beogradu i dalje školuje najbolje kadrove u Srbiji, i dodaje da je dobro ako takav sertifikat pouzdano prikaže napore studenata da tokom studija nauče i praktične veštine koje će im koristiti u budućem pozivu.
- Poslodavac će shvatiti da niste samo učili, što je primarno, već ste radili još nešto, što govori o vašem angažovanju mimo učenja i o vama samima - rekao je Šašić.

Prema rečima Vladimira Smuđe, predsednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu, "poslodavac će moći da se opredeli za studenta koji ima visok prosek i posvetio se samo učenju ili da odabere onoga koji se posvetio i nekim drugim aktivnostima".

Poslodavci kažu da uvek analiziraju interesovanja i dodatne aktivnosti studenata, ali da ni u kom slučaj ne zanemaruju osnovne pokazatelje znanja koje studenti stiču tokom studija.

- Uvek se u biografiji kandidata gleda, između ostalog, kakva su mu interesovanja, energija da pospeši društvo i šta je radio mimo studija. Ipak, verujem da će poslodavci i sami procenjivati ove faktore i neće se oslanjati samo na tu vrstu bodovanja - kaže Dragica Pilipović-Šefi, generalna direktorka SBB-a.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
studenti fakultet zaposlenje nezaposleni traženje posla

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana