Tekst objavljen: 22.01.2013 13:18        


Zbog teške ekonomske situacije u kojoj se nalazimo postoji nekoliko stvari o kojima treba da razmislite pre nego što date otkaz. Kada vas šef zove već od sedam ujutru, a vaše kolege stalno izmišljaju tračeve, dođe vam da pošaljete mejl i pobegnete.

Svega vam je preko glave: Da li da date otkaz?

Međutim, svaki budući šef može biti još gori, a veliki je rizik i da sledećih godinu dana provedete ispred televizora. Pročitajte nekoliko osnovnih pitanja o kojima treba da razmislite pre nego što napustite posao.

Kako ćete zaraditi novac?

Postoji bezbroj alternativnih načina da zaradite novac, zato budite kreativni! Privremeni poslovi pomoći će vam da ne ispraznite svoj novčanik do dna.

Da li imate dobre veze?

Ako nemate, sad je vreme da ih potražite! Potrudite se da ne odete sa trenutnog posla bez obezbeđene preporuke. Ako smatrate da je vaš šef rešio da vaš život/karijeru pretvori u noćnu moru, zamolite nekog od saradnika ili menadžera za ljudske resurse da vam je napiše.

Imate li ušteđevinu?

Koliko god različitih i čudnih poslova da promenite, bićete pod ozbiljnim stresom sve vreme ako nemate nikakvu ušteđevinu. Ako niste štedeli, ozbiljno razmislite da ostanete na poslu još neko vreme sve dok ne uštedite bar nešto novca.

Da li ste prilagodljivi?

Sigurno ste navikli da vam radno vreme bude od 9 do 17h, ali rešili ste da nađete novi posao i morate da prihvatite i razne druge uslove? Ipak, ako ste definitivno rešili da nađete posao svojih snova ili samo bolji posao samo napred.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
otkazi stres posao karijera

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana