Zvanični kurs Evra za dan 21.09.21. :: 117.5685 rsd
Tekst objavljen: 28.03.2013 10:30        


Izmene Zakona o radu kojim se trudnicama zaposlenim na određeno vreme radni odnos produžava do isteka korišćenja prava na odsustvo i omogućava pauza za dojenje od 90 minuta dnevno, a koje je predložio predsednik parlamenta Srbije Nebojša Stefanović, naišle su na podršku većine poslaničkih grupa u parlamentu.

Uvode se pauze za dojenje za zaposlene majke

Iz Liberalno-demokratske partije smatraju da bi izmene imale više smisla da je predsednik Skupštine Stefanović predložio da se zaključuju ugovori na određeno u trajanju od dve, tri, četiri godine, kako je u većini drugih zemalja i da u okviru toga parovi i žene planiraju roditeljstvo, a da poslodavci ne budu oštećeni.

- Otvara se, međutim, još nekoliko pitanja - da li će to možda dodatno diskriminisati žene na tržištu rada, da li će poslodavci, pogotovo privatni, sada dodatno zazirati od toga da daju posao mladim ženama u strahu da će biti u obavezi da na neki način pokrivaju njihove troškove - kažu u LDP-u.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Srbija zakon o radu poslovna žena poslovne žene majke zaštita zaposlenih prava zaposlenih zaposleni deca trudnice porodiljsko odsustvo porodilje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana