Tekst objavljen: 04.06.2013 13:00        


Nadzorni odbor najvećeg domaćeg konditora Bambi-Banat zakazao je za 28. jun redovnu skupštinu akcionara na kojoj će između ostalog biti usvojeni finansijski izveštaji kompanije i doneta odluka o raspodeli dobiti.

Bambi akcionarima deli 227,4 miliona dinara

Kao dan akcionara je utvrđen 18. jun, a pravo glasa imaju akcionari ili njihovi punomoćnici koji na taj dan budu raspolagali sa najmanje 340 akcija, objavljeno je na Beogradskoj berzi.

Nadzorni odbor koncerna Bambi je predložio akcionarima da usvoje raspodelu prošlogodišnje dobiti na način da se akcionarima na ime dividendi izdvoji 227,4 miliona dinara, odnosno 668,6 dinara bruto po akciji. Ostatak dobiti do visine od nešto više od 871 milion dinara zadržava se kao neraspoređena dobit.

Pravo na isplatu dividende imaće svi akcionari upisani u Centralnom registru na dan 18. jun tekuće godine, dok će isplata biti izvršena najkasnije do kraja godine.

Bambijevim akcijama na Beogradskoj berzi se prilično slabo trguje u poslednje vreme. Po poslednjoj ceni akcija ovog konditora od 20.477 dinara, tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 6,97 milijardi dinara (61,9 miliona evra). Akcije Bambija beleže od početka godine pad vrednosti od 11,7 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

3 komentara

  1. User image
    Nenad 05.07.2013 19:30

    Nadzorni odbor Kompanije, kao sto je Bambi, mogao bi da postuje ZPD i da objavi odluke sa poslednje Skupstine kako to Zakon nalaze. U Zapisniku se samo nabrajaju odluke i ne vidi se sta je Skupstina odlucila, a pricaju o nekom Kodeksu korporativnog upravljanja. Smesno?!!

  2. User image
    Ime 05.07.2013 19:39

    Nadzorni odbor Kompanije, kao sto je Bambi, mogao bi da postuje ZPD i da objavi odluke sa poslednje Skupstine kako to Zakon nalaze, i omoguci malim akcionarima koji nemaju pravo da prisustvuju Skupstini uvid u to sta je ta Skupstina odlucila.

  3. User image
    Ana N. 05.07.2013 23:59

    U javnosti stalno pricaju o svojim rezultatima, a dividenda i nije nesto sto bi zainteresovalo kupce njihovih akcija i tako je godinama. Vecí deo profita ostaje u firmi, valjda da bi kupovali svoje akcije. Koga briga jos za manjinske akcionare, bitni su vecinski i da oni sto bolje prodaju svoj paket?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
berza Beogradska berza dividenda akcionari akcije bambi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana