Tekst objavljen: 07.11.2012 14:52        


Otvaranje Šoping centra Stadion u Beogradu očekuje se na proleće 2013. godine a investicija je vredna 50 miliona evra. Prognoze su da će u ovom šoping centru zaposlenje naći oko 800 ljudi. Centar na krovu ima stadion Fudbalskog kluba Voždovac.

Beograd dobija tržni centar sa stadionom na krovu

Ovaj Šoping centar neće biti jedinstven samo po fudbalskom stadionu na krovu, već i po kapacitetu. Ukupna površina kompleksa iznosiće blizu 75.000 kvadratnih metara, uključujući i dva podzemna nivoa sa više od 1.000 parking mesta.

Površina maloprodajnog dela centra biće 30.000 kvadratnih metara, dok će fudbalski stadion na trećem spratu, koji se gradi po UEFA standardima, moći da primi 5.000 gledalaca.

Na trećem spratu nalaziće se još i "wellnes" centar površine 800 kvadratnih metara, kao i restoran koji će svojim posetiocima pružati neverovatnu panoramu Beograda.Iza projekta Stadion Šoping centra na Voždovcu stoji Klas Daun vlasnik firme "Daun&Cie", jedne od najvećih tekstilnih firmi u Evropi, kojoj između ostalog, pripada i ćerka-firma "NKD".

Kompanija "Daun&Cie" ima udela u preduzećima u Nemačkoj, SAD-u, Kini, Indiji, Porugalu i Češkoj. Daun nastavlja sa investicijama u Srbiju, što je dobrar znak za srpsku privredu. Vlasnik je dve firme u Subotici i Zrenjaninu, koje zapošljavaju oko 1.000 ljudi.

Izgradnju Stadion šoping centra realizuje kompanija Krammer & Wagner & Illmaier - vodeća austrijska kompanija u razvoju šoping i zabavnih centara. Kompanija Krammer & Wagner & Illmaier, čija je centrala u Beču, više od 15 godina uspešno se bavi poslovima nekretnina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
stadion tržni centri investicije Beograd fudbal fudbalski klub

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana