Tekst objavljen: 21.08.2013 10:04        


Direktor Denjub fuds grupe Slobodan Petrović izjavio je da je Apelacioni sud u Beogradu poništio rešenje Višeg suda kojim je bila zamrznuta imovina grupe na čijem je čelu i da nema saznanja da je jedan od vlasnika bio pokojni ruski oligarh Boris Berezovski.

Berezovski ili ne, sud "odmrzao" imovinu Denjub fudsa

- Nemam saznanja da je on (Boris Berezovski) bio jedan od vlasnika Danjub fuds grupe - rekao je Petrović povodom vesti da je imovina Berezovskog u Srbiji zamrznuta na zahtev ruskih vlasti i da je pokojni ruski oligarh imao i vlasništvo u Danjub fuds grupi.

Kako je navedeno na sajtu Agencije za privredne registre, Viši sud u Beogradu je doneo rešenje kojim kompaniji Danjub fuds grupa i kompaniji Klates holding (Clates Holding BV) zabranjuje otudjenje njihovih udela u firmama Bambi Požarevac, Imlek, Mlekara Subotica, Knjaz Miloš, Sekopak Beograd i još nekim firmama.

Viši sud je, kako je navedeno u rešenju objavljenom na APR-u, zabranio korišćenje i raspolaganje pravima iz akcija i udela navedenih privrednih subjekata uključujući uskraćivanje prava prinudnim upravnicima imovine Borisa Berezevskog.

Apelacioni sud je, kako je Petrović, poništio tu zabranu, a postupak vratio na odlučivanje Višem sudu.

Mediji su javili da je Srbija ispunila zahtev ruskog tužilaštva i zamrzla imovinu vrednu 300 miliona dolara koja je pripadala pokojnom Berezovskom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
berezovski danube foods Imlek bambi knjaz miloš akcije Beogradska berza berza sud

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana