Tekst objavljen: 06.06.2013 16:55        


Belex 15 se zadržao ispod psihološke kote od 500 poena dok je najširi pokazatelj cenovnog kretanja na Beogradskoj berzi, Belex Line, okončao dan u minusu od 0,2 odsto.

Brige oko ekonomije srušili indekse berze

Naftna industrija Srbije (NIIS) je, nakon jučerašnje snažne korekcije uzrokovane prolaskom preseka za dividendu, danas blago oslabila na 824 dinara uz veoma nizak promet koji je iznosio tek 2,7 miliona dinara.

Uzroci ovog veoma čudnog scenarija u poslednje tri nedelje su najverovatnije rastuća zabrinutost ulagača za fiskalnu situaciju u Srbiji ali i pojačana nestabilnost na svetskim berzama inicirana najavama mogućih promena monetarnih politika u SAD-u i Japanu.
Alfa Plam iz Vranja (ALFA) i dalje prkosi silaznoj putanji čitavog tržišta tako da je danas stigao na domak kote od 9.000 dinara uz 0,9 miliona dinara realizacije dok se Aerodrom Nikola Tesla (AERO) stabilizovao na nivou od 431 dinar.

Na Energoprojektu (ENHL) je počišćena ponuda sa nivoa od 630 dinara međutim i dalje su obe strane prilično slabe tako da se ne nazire jasno dalji smer kretanja cene.

U finansijskom sektoru registrovano je slabljenje Dunav osiguranja iz Beograda (DNOS) od 3,2 odsto na 600 dinara. AIK banka iz Niša (AIKB) je sa simboličnim obimom od 1 istrgovane akcije blago ojačala na 1.310 dinara.

Kod pomenute banke je primetna solidna podrška na nivou 1.300 dinara dok je ponuda veoma slaba i tek se par stotina akcija može naći na koti id 1.350 dinara. Gubitnik finansijskog sektora je bilo Globos Osiguranje (GLOS) koje se srušilo na 88 dinara (-20%) uz slab obim.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza berza indeksi akcije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana