Tekst objavljen: 17.04.2013 14:20        


Privrednici iz Bahreina zainteresovani su da ulažu u Srbiju, obavestili su danas predstavnici te zalivske zemlje ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina. Oni su rekli ministru da toj maloj pustinjskoj zemlji, treba sve - od pijaće vode do svih vrsta hrane.

Investitori iz Bahreina: Vize koče pregovore

Ugljanin ih je upoznao s mogućnostima za proizvodnju zdrave hrane u Srbiji, posebno u nerazvijenim opštinama sandžačkog regiona, gde su velike, a nedovoljno iskorišćene mogućnosti za stočarstvo, proizvodnju mesa, mlečnih proizvoda, voća i povrća.

- Mi investiramo, ali postoji puno prostora i za vas. Ako uložite, onda su to vaši proizvodi i vaše cene - rekao je ministar.

Član bahreinskog parlamenta Semir Abdula a Rahman Ahmed Al Kadem rekao je da želi da promoviše proizvode iz Srbije u Bahreinu, ali je istakao problem sa dužinom čekanja na vize za Srbiju za ljude iz te zemlje, od kojih su neki posle dva meseca bez odgovora odustali od posla u Srbiji.

Al Kadem je naveo i da želi da na poziv parlamenta Srbije, delegacija bahreinskog parlamenta dođe u posetu i tako počnu i bliži politički odnosi dve zemlje, koji će se odraziti i na ekonomske odnose.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
investicije strane investicije strana ulaganja ulaganja bahrein

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana