Tekst objavljen: 14.06.2013 18:00        


Izuzetno nizak promet uz prilično blagu cenovnu korekciju obeležio je poslednji trgovački dan ove nedelje. Belex 15 je izgubio četvrtinu procenta a ukupna realizacija je iznosila tek 8,5 miliona dinara.

Mršav kraj nedelje na berzi, Belex15 u padu

Naftna Industrija Srbije (NIIS) je ubeležila samo 1,94 miliona dinara što je najniža dnevna vrednost prometa u poslednje tri trgovačke nedelje. Cena se spustila na 815 dinara.

Fabrika skroba Jabuka iz Pančeva (JBKO) se zadržala na koti od 750 dinara gde je vlasnika promenilo 1.580 akcija a trgovanje bez promene cene (3.000 dinara) je registrovano i kod Imleka iz Beograda (IMLK) uz 0,6 miliona dinara.

Dobitnik dana je bio Tehnogas iz Beograda (TGAS) koji je katapultiran na 4.533 dinara što je za preko 8 odsto više u odnosu na juče a solidan porast je registrovan i kod građevinara Jedinstvo iz Sevojna (JESV) koje se slabim obimom vratilo na 3.900 dinara.

Niška AIK banka (AIKB) se trgovala za 1,26 miliona dinara. Ova banka je na nedavnoj skupštini akcionara izglasala dividendu od 6,5 dinara po akciji uz 2,5 odsto u akcijama.

Od ostalih banaka se jedino još izdvojila Čačanska banka (CCNB) čija se jedina ponuda od 18 akcija „počistila“ sa nivoa od 8.300 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza berza akcije indeksi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana