Tekst objavljen: 21.06.2013 16:39        


Naftna industrija Srbije isplatiće dividende u 2013. godini, a akcionari će biti blagovremeno obavešteni o tačnom datumu isplate. Dividendu će uplatiti u novcu, a isplata manjinskim akcionarima će se vršiti preko Centralnog registra hartija od vrednosti i njegovih članova (brokersko-dilerskih društava i ovlašćenih banaka).

NIS: Građanima pare stižu tokom 2013.

Građanima koji su dobili po pet besplatnih akcija NIS-a, dividenda će biti isplaćena preko Banke Poštanske štedionice i iznos dividende ovi građani će moći da podignu na šalterima Pošte.

Odgovarajući na pitanje zasto je kompanija odlučila da umesto minimalnih 15 izdvoji 25 odsto dobiti iz 2012. godine za isplatu dividendi, u NIS-u kažu da je politika dividendi tog preduzeća zasnovana na izbalansiranom pristupu, koji uzima u obzir neophodnost zadržavanja dobiti za finansiranje budućih investicija, kao i stopu povraćaja na uloženi kapital i iznos isplate dividendi.

Pri donošenju odluke o raspodeli dobiti i isplati dividende, kompanija je uzela u obzir niz faktora, uključujući finansijsku situaciju, planove za investicije, obaveze za otplatu kredita, makroekonomsko okruženje i zakonske propise, kažu u NIS-u.

Uzimajući u obzir sve te faktore, Skupština akcionara NIS-a je potvrdila predlog odluke menadžmenta, da za dividendu bude isplaćeno 25 umesto 15 odsto dobiti iz 2012.

Skupština akcionara je pre nekoliko dana odlučila da akcionarima NIS-a isplati 12,36 milijarde dinara, odnosno bruto iznos po akciji od 75,83 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
naftna industrija srbije Akcije NIS besplatne akcije akcije akcionari Beogradska berza berza dividenda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana