Tekst objavljen: 22.07.2013 16:30        


Uobičajeni predvodnik realnog sektora su akcije Naftne Industrije Srbije (NIIS) koje su zabeležile promet od 6,3 miliona dinara. Iako je cena dostizala i 872 dinara, na kraju trgovanja iznosila je 865 dinara uz blagi rast cene od 0,12 odsto.

NIS ponovo predvodio berzu, dobar promet AIK banke

Poslednji put akcije Sojaproteina (SJPT) su imale promet veći od milion dinara još 15. maja tekuće godine. Današnja realizacija od 1,1 miliona dinara ostvarena je po prosečnoj ceni od 540 dinara koja je ostala ista u odnosu na kraj prethodne sedmice.

Da tržište ne bude uskraćeno za promet akcijama iz bankarskog sektora, pobrinuli su se portfeljni investitori u obične akcije AIK banke iz Niša (AIKB). Ukupno 13 transakcija bilo je dovoljno za promet od 9,3 miliona dinara po prosečnoj ceni od 1.400 dinara koja se zadržala na nivou od prethodne nedelje. Minimalan promet u trgovanju akcijama Privredne banke iz Beograda (PRBN) doneo je novi pad cene od 12 odsto na svega 22 dinara po akciji.
Posle nekoliko dana stagnacije, akcije Energoprojekt holdinga (ENHL) oslabile su 0,89 odsto na 555 dinara uz ostvaren promet 0,46 miliona dinara. Poznati konditor iz Požarevca, Bambi Banat (BMBI) porastao je 0,34 odsto na 24.282 dinara zabeleživši realizaciju od 1,3 miliona dinara.

I pored nedavno objavljene ponude za preuzimanje u kojoj će Nelt, zajedno sa povezanim licima, kao većinski vlasnik Neoplante iz Novog Sada (NEOP) kupovati akcije po 500 dinara, danas se trgovalo i na nivou od 510 dinara. Na kraju trgovanja, akcije pomenute industrije mesa poskočile su 0,40 odsto na 502 dinara ostvarivši realizaciju nešto veću od milion dinara.

Posle naglog skoka cene akcija Montinvesta iz Beograda (MOIN) prethodnog trgovačkog dana od čak 10,88 odsto, danas su akcije ovog građevinara ojačale 1,61 odsto na 8.450 dinara uz zabeležen promet od 0,7 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza berza akcije indeksi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana