Tekst objavljen: 30.05.2013 15:30        


Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sredinom leta dobiće novu platformu C za parkiranje aviona, najavio je danas generalni direktor aerodroma Velimir Radosavljević.

Proširenje: Aerodrom dobija novu platformu C

Radosavljević je rekao da su ti radovi na beogradskom aerodromu u punom jeku, kao i da se realizuju i drugi investicioni - infrastrukturni projekti. Vrednost radova na rekonstrukciji i dogradnji betonske platforme C za parkiranje aviona iznosi oko 300 miliona dinara.

Rekonstrukcijom i dogradnjom platforme C aerodrom će dobiti četiri nove parking pozicije za avione. Izgradnjom tih tzv. otvorenih pozicija naročito se unapređuju prihvat i otprema letova regionalnog avio-saobraćaja. Površina novoizgrađene betonske ploče će iznositi oko 26.000 kvadratnih metara, što odgovara veličini četiri fudbalska terena.

Na taj način će se ukupan kapacitet za smeštaj vazduhoplova na beogradskom aerodromu povećati 17 odsto, čime će se ispratiti trend stalnog povećanja obima saobraćaja poslednjih godina. Površina za parkiranje vazduhoplova biće opremljena svetlosnom i drugom signalizacijom za korišćenje u uslovima smanjene vidljivosti.

Radosavljević je najavio da će 3. juna početi i radovi na postavljanju temelja za nove aviomostove koji će nam stići iz Kine krajem godine, a vrednost tog ugovora iznosi 2,2 miliona evra.

Što se tiče stranih avioprevoznika, Radosavljević je rekao da će te kompanije tokom juna ponuditi 35.000 sedišta više nego u istom mesecu prošle godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
proširenje platforma aerodrom Aerodrom Beograd Nikola Tesla investicije izgradnja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana