Tekst objavljen: 22.08.2013 15:59        


Zahvaljujući pre svega naglom padu cene akcija Imleka iz Beograda (IMLK) oba indeksa Beogradske berze zabeležila su korekciju uz promet koji je ponovo bio veoma skroman. Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 skliznuo je 0,80 odsto na 499,74 poena dok se Belexline spustio 0,76 odsto na 980,04 poena. 

Skroman promet, indeksi na beryi ponovo u padu

Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je 11,7 miliona dinara.

Novi rast cene, ovoga puta od 0,48 odsto na 843 dinara zabeležile su akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) koje su bile i najprometnije sa realizacijom od 5,1 miliona dinara.

Još krajem novembra prošle godine, akcije Jedinstva iz Sevojna (JESV) zabeležile su realizaciju veću od današnje. Registrovan promet iznosio je 2,1 miliona dinara po ceni od 4.100 dinara koja predstavlja rast od 0,15 odsto.

Jedini izdivalac čije su akcije, pored pomenutih, imale promet veći od milion dinara bio je Jugoprevoz iz Velike Plane (JGVP). Po nepromenjenoj ceni od 420 dinara, realizacija je iznosila 1,3 miliona dinara.

Nakon uspostavljene sudske blokade nad imovinom Danube Foods grupe pa naknadnog brisanja iste od strane Apelacionog suda, kao i kontradiktornih informacija koje su se pojavile u domaćim i stranim medijima, cena akcija najveće domaće industrije mleka - Imleka iz Beograda (IMLK) potonula je 10,71 odsto na 2.500 dinara ali sa registrovanim prometom od svega 0,18 miliona dinara.

Od akcija iz bankarskog sektora jedino se trgovalo prioritetnim akcijama Komercijalne banke (KMBNPB) koje su ojačale 1,11 odsto na 819 dinara ali sa mizernim prometom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana