Tekst objavljen: 28.08.2013 14:30        


Komisija za listing Beogradske berze je donela rešenje kojim se akcije izdavaoca Tigar a.d. Pirot isključuju sa Prime listinga i iste uključuju na Open Market, a iz razloga što je izdavalac prestao da ispunjava uslove za listing iz člana 9. stav 1. tačka 2. Pravilnika o listingu Beogradske berze.

Tigar isključen sa Prime listinga berze?

Naime, još na prethodnoj sednici pomenutog nadležnog organa dat je rok od dva meseca kompaniji Tigar da se uskladi sa pravilnikom o listingu odnosno da uveri nezavinsog revizora da izmeni svoje “rezervisano mišljenje” po pitanju finansijskih izveštaja za 2012. godinu.

Kako emitent nije uspeo u propisanom roku da ispuni navedene uslove Komisija je, shodno pravilniku, donela rešenje o isključenju sa listinga. Na dato rešenje Izdavalac ima pravo žalbe Upravnom odboru Berze u roku od 8 dana od dana dostavljanja rešenja, a blagovremeno izjavljena žalba odlaže izvršenje rešenja.

Rešenje postaje konačno istekom roka za žalbu ako žalba nije izjavljena, odnosno danom donošenja rešenja drugostepenog organa- Upravnog odbora Berze u postupku po izjavljenoj žalbi.

Inače, akcije Tigra su od početka godine oslabile za nepuna 23 procenta i na jučerašnjem trgovanju su vredele 166 dinara što daje tržišnu kapitalizaciju 285 miliona dinara (2,5 miliona evra).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana