Tekst objavljen: 07.11.2013 15:15        


Iako se zagovara princip štednje i kontrole kućnog budžeta, na životu ne treba štedeti. Štedite da biste mogli da preživite, ali štedite i da biste se osigurali.

Kako se zaštititi od nepredvidivog i nepoželjnog

Na tržištu Srbije, čini se, osiguranje još nije zaživelo u punom mahu. Bez obzira na više nego dovoljan broj osiguravajućih društava, ono što nije obavezno izgleda da nas zaobilazi. Opravdanje je svima poznato – nedostatak novca.

Međutim, savet je da ako možemo da uštedimo kako bismo vratili neki kredit pre vremena, onda možemo da uštedimo i da bismo napravili polisu osiguranja, pa makar onu osnovnu, sa minimalnom premijom.

Osiguranje života je jedini način da planiramo budućnost. Jer dugoročni vid štednje i ulaganje u sopstveno osiguranje obezbeđuje vam finansijsku podršku u kasnijim godinama života, kao i zaštitu kada je to najpotrebnije.

Bez obzira na finansijske mogućnosti, upravo prilagodljivost proizvoda sopstvenim potrebama je ono što osiguravajuća društva nude. Mogućnost odabira visine godišnje premije i obima pokrića svakako su prednosti koje treba iskoristiti.

Većina osiguravajućih kuća u ponudi ima nekoliko vrsta životnog osiguranja, počev od onog klasičnog osiguranja života, riziko osiguranja za slučaj smrti, mešovitog osiguranja, pa sve do specijalno kreiranih programa koji nude više pogodnosti u jednoj polisi.

Polisa osiguranja života namenjena je upravo nepredvidivim situacijama

Da pođemo od najgore pretpostavke, u slučaju smrti, korisnici vaše polise koje ste vi prijavili prilikom sklapanja ugovora o osiguranju života će dobiti osiguranu sumu koja im garantuje neku finansijsku sigurnost.U slučaju da uz osnovnu polisu ugovorite i dodatno pokriće za trajni invaliditet kao posledicu nezgode, osiguravajuća kuća će vam isplatiti celu ili deo osigurane sume, što je u takvoj situaciji svakako olakšavajuća okolnost.

Isto tako, uz polisu možete ugovoriti i plaćanje bolničkog dana, koji garantuje isplatu dnevne nadoknade u slučaju hospitalizacije usled nezgode ili bolesti.

Naravno, u slučaju da budete jedan od onih srećnika koji će sve pomenuto izbeći, pri isteku osiguranja dobićete ugovorenu osiguranu sumu uvećanu za dobit. Eto sjajnog načina da u kasnijim danima imate manje trzavica oko preživljavanja.

Kombinatorika je beskonačna. I što je najvažnije, u ovakvu kombinatoriku se svako može smestiti sa svojim ograničenim prihodima.

Da li ćete plaćati premiju mesečno, polugodišnje, godišnje ili jednokratno, da li ćete uzeti samo osnovnu polisu kojom ćete se obezbediti pod stare dane, odnosno obezbediti vaše naslednike u slučaju da ne nadživite polisu, da li ćete uzeti samo riziko osiguranje u slučaju smrti ili ćete uzeti neki paket koji će vam doneti još neke pogodnosti, to ćete svakako sami izabrati prema sopstvenim potrebama i potrebama vaših voljenih.

Šarolika ponuda životnog osiguranja prilagodljiva je svačijem džepu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
osiguranje života životno osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana