Zvanični kurs Evra za dan 28.09.21. :: 117.5768 rsd
Tekst objavljen: 12.06.2013 12:42        


Sve više banaka u Srbiji nudi građanima kreditne kartice kojima mogu da kupuju robu i plaćaju usluge na rate do godinu dana. Time je omogućeno odloženo plaćanje bez kamate, baš kao i popularnim čekovima.

Banke nude kartice koje će potpuno zameniti čekove

Do sada su građani izbegavali da koriste kreditne kartice zbog visokih kamata, ali sa otplatom na više meseci, bez kamate, mnogi se odlučuju za ovaj vid kreditiranja.

KEŠ UZ KAMATU

Novac na bankomatu podignut kreditnom karticom ne može da se otplaćuje na rate, bez kamate. Za gotovinu važi kamata koja se naplaćuje kao kada se koristi revolving usluga, odnosno minimalna otplata za utrošeni ili podignuti iznos od pet odsto.
Tako Banka Inteza nudi građanima svoju masterkard kreditnu karticu sa kojom može da se otplaćuje roba ili usluge i do godinu dana.

Ova banka ima trgovine i turističke agencije za partnere, tako da je pored otplate na više meseci bez kamate, moguće dobiti i popust od deset odsto. Ovom karticom može da se odloženo plaća bez kamate od 70 do 100 dana u "Maksi" i "Mini Maksi" objektima i do 40 dana na ostalim prodajnim mestima.

- Osim što objedinjuje otplatu duga u jednakim mesečnim ratama i revolving, "masterata" kreditna kartica istovremeno zamenjuje i popularne čekove - kaže Miroslav Rebić, član IO Sosijete ženeral banke.

Konkretno, plaćanje "masteratom" je brže i jednostavnije nego čekovima, a može se koristiti čak i za transakcije izvršene u inostranstvu. Sve transakcije preko 3.000 dinara podeljene su na tri do šest rata, u zavisnosti od potrošenog iznosa. I to nije sve - jednokratna provizija, koja iznosi pet odsto od iznosa transakcije, takođe dospeva na naplatu u ratama.Ukoliko na dan dospeća rate klijent nema novca na računu, ta rata mu se prebacuje na revolving otplatu, što znači da neće ući u nedozvoljeni minus. Prva rata dospeva na naplatu 30 dana od datuma nastanka transakcije, a svaka naredna nakon 30 dana.

- Eurobank u svojoj ponudi ima nekoliko vrsta kreditnih kartica, a našim klijentima je omogućeno da uz brzu i jednostavnu proceduru, iznos aranžmana podele na tri, šest, devet ili 12 mesečnih rata, bez kamate - kaže Vladan Vilotijević, direktor razvoja u sektoru za stanovništvo, Eurobanke.

- Postoje i druge mnogobrojne prednosti za korišćenje platnih kartica, kao što je rezervisanje i plaćanje preko interneta, plaćanje turističkih aranžmana, a određeni tipovi kartica imaju dodatne pogodnosti poput besplatnog putnog osiguranja, u slučaju kašnjenja ili gubitka leta i prtljaga.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
klijenti banke klijent banke čekovi ček kupovina čekovima kreditne kartice kartice banka banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana